2015 рік

Святкування дня Святого Миколая

Взимку є чимало свят, яких з нетерпінням чекають дорослі та діти. Цей святковий зимовий час розпочинається 19 грудня, коли відзначається День Святого Миколая. Цього року, на запрошення Фонду, у місто завітала провідна солістка Національної філармонії України Руслана Якобінчук (Шишкіна). За її участі проведено благодійні заходи, що подарували мешканцям  міста новорічну радість та душевне тепло.

 SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESСвоїм чарівним голосом Руслана Анатоліївна порадувала малечу та всіх присутніх на святі відкриття новорічної ялинки.

Концерт та майстер-клас для дітей вихованців школи мистецтв допоміг молодим виконавцям відчути вокал, який зачаровує слухача та духовно збагачує.

Проведений концерт в Березанській виправній колонії №95 для засуджених до позбавлення волі мав виховний вплив, що сприяв підвищенню загальноосвітнього і культурного рівнів та ресоціалізації засуджених.

Всі благодійні виступи відбулися на високому професійному рівні. Виконавська  майстерність Руслани Якобінчук, її справжній талант та вишуканий голос нікого не залишив байдужими.

Захід проводився за сприяння Березанської міської ради.

________________________________________________________________________________________________________________________________

SAMSUNG CAMERA PICTURES«Правова освіта молоді»SAMSUNG CAMERA PICTURES

Фонд громади міста Березань спільно з Березанським відділенням поліції Переяслав-Хмельницького відділу ГУНП в Київській області, реалізує програму «Правова освіта молоді», метою якої є підвищення рівня правової культури учнівської молоді, формування поваги до права, загальнолюдських та національних правових цінностей.

17 грудня 2015 року учні Березанської ЗОШ №2 мали змогу поспілкуватись з старшим уповноваженим карного розшуку майором поліції Дрєєвим С.О. та отримати відповіді на запитання стосовно кримінальної та адміністративної відповідальності.

_____________________________________________________________________________________________________

Дослідження потреб громади міста Березань

В липні-вересні 2015 року Фондом громади міста Березань спільно з Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) проведено дослідження потреб громади.

Опитували думку березанців скрізь: в транспорті, на вулицях міста, в лікарні, магазинах, великих та малих підприємствах міста… Загалом було опитано думку 398 жителів міста. Одночасно, думку місцевого населення опитували в дев’яти містах України. А саме в містах Вінниця, Львів, Херсон, Цюрупинськ Херсонської області,  Ірпінь та Березань Київської області, Вознесенськ Миколаївської області та у селищі Гриців Шепетівського району Хмельницької області.

Результати соціологічного опитування були представлені виконавчим директором КМІС Наталією Харченко на VI Щорічній конференції Фондів громад України, що проходив 20 листопада 2015 року в НСК «Олімпійський» м. Київ.

Дані дослідження допоможуть зміцнити «голос» громад щодо необхідності змін та місцевих реформ.

Правління Фонду висловлює вдячність Прохоренко Т.Б., Бондарчук К.С., Сироті Т.Д., Краснощок Ю.С., Назаренко В.О., Лисиці Н.І., Дорошець Л.П. та іншим прихильникам фонду за допомогу у проведенні соцдослідження.

Презентація досліджень знаходиться тут (при використанні даних досліджень посилання на сайт обов’язкове):

ПОТРЕБИ МІСЦЕВОЇ ГРОМАДИ

________________________________________________________________________________________________________________________________

Переможці конкурсу «Молодіжний банк ідей»

Підведено підсумки результатів конкурсу «Молодіжний банк ідей».

На конкурс надійшло чотири заявки. Конкурсною комісією визнано трьох переможців:

  • Чумак Костянтина Сергійовича, учня ЗОШ І-ІІІ ступенів №2;
  • Братка Володимира Юрійовича, учня НВК.
  • Лисенка Дмитра В’ячеславовича, учня Державного навчального закладу «Березанський професійний аграрний ліцей».

Одна із поданих заявок не відповідала умовам конкурсу.

Окрім перемоги в конкурсі та реалізованих соціально-значимих ідей (в Березанському ПАЛі з’явилися новенькі тренажери, в ЗОШ №2 – нові турніки, в Березанському НВК – нові елементи світломузики), молоді люди змогли отримати перший досвід  з написання грантів.

В подальшому, Фонд продовжуватиме роботу над програмою «Молодіжний банк ідей». З усіма бажаючими, хто заповнив анкети, будуть проведені навчання стосовно вміння написання грантів. Отримані знання, допоможуть взяти участь та перемогти в конкурсах нашої організації та інших грантових програмах не тільки України, а й за її межами.

Копия SAM_1914SAM_2019

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

_____________________________________________________________________________________________________

12226928_954492411282783_4682859436735093822_nIV Форум розвитку громадянського суспільства

19-20 листопада 2015 року в Києві пройшов черговий Форум розвитку громадянського суспільства «Змінити себе, щоб змінити країну» –  масштабна національна подія, що зібрала учасників зі всієї України (включаючи окуповані території та зону проведення АТО), а також Словаччини, Польщі, Швеції, Німеччини, Франції, Угорщини, Великобританії, Канади та США.

Цьогорічний Форум став четвертим у серії подій найвищого рівня у громадському секторі, що проводяться щороку ІСАР «Єднання» у партнерстві з Адміністрацією Президента України та за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН), Уряду Швеції та МФ «Відродження». На Форумі ці організації представляли Ростислав Павленко, Заступник голови Адміністрації Президента, посол Швеції в Україні Андреас фон Бекерат, Директор регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку Джед Бартон, виконавчий директор МФ «Відродження» Євген Бистрицький.

SAMSUNG CAMERA PICTURESСпеціально запрошеними гостями Форуму стали Орися Луцевич, менеджер ініціативи Український Форум Королівського центру міжнародних справ Чаттам Хауз (Великобританія), Микола Дейчаківський, керівник глобальної програми філантропії Фонду Чарльза Стюарта Мотта (США), Олег Рибачук, голова Центру UA, Зураб Аласанія, голова Національної телекомпанії України, а також численні волонтери, благодійники та громадські активісти.

У межах Форуму було багато яскравих подій, зустрічей… відбулося нагородження переможців конкурсу «Національний рейтинг Благодійника», що проводився неурядовою організацією Українським Форумом благодійників. В Україні є благодійність БЕЗ ШАХРАЙСТВА І ВІДМИВАННЯ ГРОШЕЙ. Нормальна, чесна, здорова.
В Україні більше 14 000 благодійних фондів і тільки 57 фондів подали свої документи на «Національний рейтинг благодійників» України.SAMSUNG CAMERA PICTURES
Це 57 організацій, які готові відкрито афішувати усі свої документи, включаючи куплені скріпки/кнопки, податкову звітність — взагалі все. Окрім публічності, усі документи перевірила аудиторська компанія Ernst End Young (Компанія Ernst & Young входить у «велику четвірку» найбільших у світі компаній, що надають аудиторські та консалтингові послуги). Звісно є ще фонди, які теж працюють прозоро, але з якихось своїх причин не готові афішувати все так детально.

Дуже приємно, що наша Березанська міська благодійна організація «Фонд громади м. Березань» — ввійшла до числа цих 57 організацій і робота нашого фонду визнана прозорою і підзвітною за підсумками 2013, 2014 років.

____________________________________________________________________________________________________

«Фонд громади м. Березань» розпочав загальноміський конкурс «Молодіжний банк ідей»

Реєстрація триває до: 25-11-2015

У Березанській міській благодійній організації «Фонд громади м. Березань» стартував загальноміський конкурс «Молодіжний банк ідей».SAMSUNG CAMERA PICTURES

Працівники фонду провели зустрічі з учнівською молоддю всіх навчальних закладів міста та розповіли про нові можливості через участь у конкурсі «Молодіжний банк Ідей». Молоді сьогодні важливо реалізувати потенціал своїх можливостей. Для реалізації таких можливостей з’явилася нова форма громадської співпраці молоді під інтригуючою назвою «Молодіжний банк ідей».

На сьогоднішній день в США діє більше 300 програм в 30 штатах, що залучають молодь до філантропії. Подібні програми активно розвиваються в Канаді, Великобританії, Мексиці, Новій Зеландії, Польщі, Німеччині, Австралії, Бразилії, Словаччині, Азербайджані, Росії і на Балканах.

В Україну модель молодіжної добродійності у формі Молодіжного Банку була привезена з Північної Ірландії, як паросток екзотичного дерева, і почала своє зростання на базі Фондів громад України.

2_nov

1_novМолодіжний банк ідей — благодійна  молодіжна  програма,  унікальний спосіб залучення молоді до прийняття рішень щодо вирішення проблем місцевої громади. Це не лише надання грантів, а і особиста програма розвитку, яка формує в молодих людях почуття власної гідності і впевненість у собі, надає їм можливість отримати нові навички в сфері лідерства, командної роботи, прийняття рішень, вирішення проблем, комунікації, ведення переговорів, складання звітів, презентацій, управління проектами, надання інтерв’ю, прийняття фінансових рішень, роботи  в команді,  зміни міського середовища, практичного втілення своїх ідей та багато-багато  іншого.

Учні, які візьмуть участь у конкурсі, отримають досвід управління проектами, прийняття фінансових рішень, практичне втілення своїх ідей та інше. Цьому не навчають ні в одному навчальному закладі, такі знання можливо отримати лише на практиці.

На учасників програми чекають цікаві тренінги, зустрічі, навички по написанню та реалізації проектів, ідей та ін.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

“Бабин Яр: біль нашої пам’яті»

 (Урок-пам’яті 16.10.2015 року)

На запрошення  Голови правління Березанської міської благодійної організації «Фонд громади міста Березань»  в м. Березань для зустрічі  з учнями ДНЗ Березанського ПАЛу завітав кандидат історичних наук, керівник архівного відділу, лектор Національного історико — меморіального заповіднику «Бабин Яр» Андрій Платонович Ткачук.

Андрій Платонович  в цікавій формі, на основі документальних матеріалів заповіднику, розповів  ліцеїстам про свої архівні дослідження «чорних сторінок» української історії — «Бабиного Яру».

«Бабин Яр» — це всесвітньо відоме місце трагедії, що стала символом Голокосту, найбільший інтернаціональний цвинтар в Україні, де загинуло більше ста тисяч осіб — військовополонених, підпільників, партизанів, заручників, членів ОУН, психічнохворих євреїв, циган, націоналістів, заручників… Убивство безвинних людей стало одним із найстрашніших і кривавих злочинів нацизму і своєрідним символом страждань мирного населення…».

Страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Трагічний досвід світових війн переконує: глобальні проблеми людства, у тому числі збереження миру, можна вирішувати лише об’єднаними зусиллями, навіть за наявності серйозних суперечностей, які й дотепер існують у сучасному світі. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об’єднані нації. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

________________________________________________________________________________________________________________________________

Молитва за Україну

6_nov Вже другий рік поспіль 24 серпня 2015 р. на центральній площі міста Фонд організовує загальноміську акцію Молитва за Україну. На колективний молебень жителі міста прийшли цілими сім’ями у барвистих вишиваночках.     Цей захід – можливість згуртуватися громаді, по-справжньому відчути себе українцями, патріотами рідного міста, держави… Адже всі ми, березанці — величезна сила і підтримка для тих, хто зараз на Сході виборює справжню незалежність для України.

Під час заходу пролунали палкі промови від членів правління Фонду громади Алли Новікової та Миколи Курилка. До привітань долучився громадський активіст Олег Сивак.

Власні вірші про долю та Незалежність України прочитав Ігор Козацький, пісня про Україну прозвучала у виконанні Юлії Джури.

Отець Володимир — благочинний Баришівського району УПЦ Київського патріархату, провів святкову літургію за процвітання нашої Незалежної країни. Присутні щиро молилися за мир і спокій в Україні. Кожен всім серцем бажав, аби війна на Сході якнайшвидше завершилася нашою перемогою, і українські герої повернулися додому.

Березанська громада впевнена у безхмарному завтрашньому дні України. Цей день обов’язково настане і тим швидше, чим більш свідомо ми працюватимемо сьогодні на благо Батьківщини і проникнемося почуттям патріотизму до свого міста та своєї України.

З великим святом Вас!

____________________________________________________________________________________________________

Школа фондів громад в гостях у Березанського фонду громади

18-19 червня 2015 р.  відбулася чергова «Школа фондів громад: базовий рівень» для нових працівників та членів 18 фондів громад України. Програма Школи була надзвичайно насиченою і, за відгуками учасників, дуже корисною: вчилися грантмейкінгу, опановували секрети і тонкощі роботи з донорами, складали стратегічні плани розвитку своїх організацій.

20 червня учасники Школи завітали в м. Березань та безпосередньо познайомитися з роботою нашого Фонду. Гості мали змогу детально ознайомитись з роботою фонду, відвідати різні цільові групи, обмінятися ідеями, дізнатися про нові можливості розвитку.

7_nov

Учасниками зустрічі були заступник міського голови Іващенко Н.С., члени правління, наглядової ради Фонду, учасниці Жіночого клубу «Мальва», представники родинних фондів Проценко, Сивак, Новікової, Іменного фонду ТОВ Привокзальний та інші гості.

Під час зустрічі:

— Світлана Саламатова — голова ГО ICA Ukraine, ToP фасилітатор, координатор «Програми залучення громадянських лідерів Україна-Міннесота», член Наглядової Ради глобальної організації ICA (Інститут Культурних Зв’язків), автор онлайн програми «В Гостях у ICA Ukraine» едіа каналу Global ICA Channel та Ukraine Social Community NGO ICA UkraineUkraine-Minnesota  Engagement Program, презентувала ряд спільних заходів  ІСА Україна та Фонду.

— Тетяна Сирота — депутат міської ради, керівник проекту по АТО, розповіла про проведену роботу по програмі підтримки української армії.

— Володимир Лук’яненко – керівник шахової секції, подякував Фонду за відзнаку учасників шахового турніру, присвяченого Міжнародному дню дитини.

— також відбулась презентація інших проектів Фонду.

Гостей порадувала виставка творчих робіт Жіночого клубу «Мальва»: оригінальні вироби з бісеру Рамзії Ковальської, вишивки бісером та нитками на полотні Катерини Бондарчук, мило ручної роботи Юлії Крачек, ікібани Тетяни Сироти та ін.

З найкращими побажаннями для Фонду виступив Олексій Комар, Володимир Проценко, Володимир Подрєзов та ін.

Приємно було почути з вуст Оксани Рудої — представниці проекту ЄС «Громадянське суспільство. Діалог заради прогресу», директора програм «ІСАР Єднання», позитивні відгуки про роботу нашої організації.

Родзинкою зустрічі були чудові пісні у виконанні «Золотого голосу» Черкащини Олега Балюри.

Чекаємо на нові зустрічі великої родини Фондів громад України в місті Березань!

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Семінар з розвитку громад

Мета: отримати кращий позитивний досвід розвитку громад, на прикладах позитивної імплементації інструментів ТоР у громадах країн Північної Америки. Розробити власну стратегію для розвитку громади.

10 червня спільно з Київською обласною державною адміністрацією та Громадською організацією «ICA – Україна» (Інститут культурних зв’язків – Україна) проведено семінар з розвитку громад – одноденний курс із обзору сучасних інструментів (ТоР)  для розвитку громад,  що було розроблено тисячами фахівців-практиків глобальної недержавної організації Інститут Культурних Справ (ICA), що представлена у 42 країнах світу. У ході семінару, фахівцем  з Канади   Біллом  Стейплзом, було представлено приклади позитивної імплементації інструментів ТоР у громадах країн Північної Америки та була надана можливість спробувати, як вони працюють на практиці.

171601910DSC_0224

DSC_0186

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________________________________________________

Нове життя спортивного залу Державного навчального закладу «Березанський професійний аграрний ліцей»

DSCN0572Мета проекту: відновити роботу приміщення спортивного залу Державного навчального закладу «Березанський професійний аграрний ліцей» загальною площею 244 кв. м., що розташований по вул. Леніна 34 та залучити молодь до здорового спо­собу життя.

Майже 20  років із-за відсутності ремонту не функціонував спортзал Березанського ліцею. Сказати, що приміщення було в жахливому стані це нічого не сказати. В залі взагалі відсутня підлога, вкрита грибком стеля, облущені стіни, обшарпані вікна…

Студентам в осінньо – зимовий час ніде було займатись спортом та проводити своє дозвілля. Заняття з фізичної культури проводились тільки на вулиці.

Гострота даного питання десятки разів піднімалась на різних рівнях від неодноразових статей місцевої Громадсько-політичної газети «Березанські Відомості» до різних щаблів Міністерства освіти. А скільки нарікань було у місцевих жителів: «Такий спортзал згниває! Юність багатьох березанців пройшла у спортзалі. Скільки  турнірів різного рівня, від місцевих до обласних, було проведено, це була гордість Березані! А що зараз? Невже все струхне?» – нарікали вже не молоді ветерани спорту. Розводила руками і місцева влада, або у кращому випадку кандидати у мери, або депутати усіх рівнів давали чемні передвиборні обіцянки і… прийшовши до влади нічого не робили…SAMSUNG CAMERA PICTURES

Під час чергової зустрічі у жовтні 2014 р. представників фонду з педагогічним колективом ДНЗ Березанського ПАЛу, колектив закладу звернувся з проханням сприяти у проведенні ремонтних робіт у спортивному залі. З їхніх слів пролунало, що відразу зробити ремонт не можливо та висловили дуже велике прохання поклопотатись за деревину для відновлення підлоги. Також висловили готовність особисто, на волонтерських засадах долучитись до ремонтних робіт. Батьки студентів теж виявили намір долучитись до відновлення роботи приміщення.

Знайти кошти для відновлення повністю занедбаного приміщення навіть у мирний час не легко, а що говорити про нинішній час? Але ж студенти навчаються і їм дуже необхідний спортзал! Заняття спортом не тільки збереже здоров’я, але й вбереже від необдуманих вчинків під час проведення дозвілля.
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Березанська міська благодійна організація «Фонд громади Березань» звернулась у декілька благодійних фондів та фізичних осіб, але марно. У грудні 2014 року Голова правління  Алла Новікова звернулась до мецената, депутата Верховної Ради України Павла Різаненка. Під час зустрічі Алла Володимирівна повідомила про проблеми дозвілля молоді у місті, що особливо гостро це питання стоїть у ДНЗ Березанського ПАЛу, де навчаються студенти з 7 областей України, більшість з них з багатодітних та малозабезпечених сімей.

Павло Олександрович перейнявся проблемами молоді та повністю профінансував капітальний ремонт приміщення спортивного залу: покладено нову підлогу, замінено старі вікна на нові енергоощадні пакети, оброблена та пофарбована стеля, стіни, встановлено евакуаційні двері, прожектори … , здійснено капітальний ремонт приміщення спортзалу.

Ремонт роздягалень, туалетів та душових зроблено спільними зусиллями педагогічного колективу та батьків учнів.

SSC_0224 (3) 22SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

_____________________________________________________________________________________________________

Програма «Жіночий клуб «Мальва»

Мета клубу: об’єднання активного жіноцтва Березані задля створення нових можливостей у професійному та особистому розвитку членів клубу.

Напрямки діяльності: міцна родина, здоровий спосіб життя, організація дозвілля, вивчення історії рідного краю, творчість та рукоділля.

в рамках роботи Жіночого клубу організовано:

24 січня екскурсію до міста Києва: Ботанічний сад ім. Гришка, Водно-інформаційний центр (музей Води), музей воскових фігур та Свято-Покровський монастир Голосіївська пустинь.

04 квітня екскурсію до міста Києва на виставки творчих робіт: «Модна лялька», «Золоті руки майстрів», «Пасхальная неделя», «Виставка фіалок» та «Виставка котів».

06 квітня проведено Круглий стіл, на якому обговорено гострі питання вихо­вання дітей  та необхідності створення «Школи молодих батьків» у м. Березань. В обговоренні взяли участь: засновниця «Школи молодих батьків» в м.Українка Антоніна Курочкіна, члени жіночого клубу «Мальва», учні та викладачі Державного навчального закладу «Березанського професійного аграрного ліцею».

14 червня на запрошення Народної артистки  України Галини Гелярівни Яблонської, організовано поїздку до національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка в м. Києві, де побували на виставі «Самотня леді», головну роль в якій зіграла Галина Гелярівна.

На запрошення директора  «Creations Studio» Юлії Ляшук мали можливість побувати в гостях студії, ознайомитись з роботою, програмами та креативністю студії.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

DSC_0281

 

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________

 

DSCN0855

Програма «Молодіжний банк ідей»

Мета: виховання активної позиції молоді,  її залучення до вирішення соціально значущих питань Березані та спонукання до самореалізації через втілення власних ідей і проектів.

В січні, березні 2015 року проведено тренінги по написанню грантів для молоді, також згідно спільного проведеного опитування  оброблено близько 200 опитувальних анкет, згідно яких учасниками тренінгу побудовано «Дерево проблем» міста. Також обговорено ряд нових, цікавих ідей та подальших спільних дій на майбутнє.

Програма реалізується спільно з ЦДЮТ «Надія» м. Березань, ДНЗ «Березанський професійний аграрний ліцей».

 

_____________________________________________________________________________________________________
Програма «Підтримка української армії»

Изображение 025Мета: підтримка військовослужбовців, що перебувають в зоні АТО; допомога пораненим військовим під час воєнних дій.

В зв’язку зі складною з ситуацією та воєнними діями, які проходять на території нашої держави, ми не можемо залишатись осторонь та бути байдужими до тих воїнів, які знаходяться в зоні бойових дій та захищають нашу державу від загарбників. Ми повинні всіма зусиллями підтримувати наших воїнів, та допомагати їм.

В січні 2015 року передано матеріальну допомогу воїнам, які знаходяться в зоні АТО за фінансової підтримки Осьмак О.О; планшет начальнику медичної частини Роздобудько І.В. в СПОП «Азов» для виконання службових обов’язків за фінансової підтримки депутатів Березанської міської ради та підприємців міста.

Також передано автомобіль в зону АТО за фінансової підтримки підприємців міста  та активної участі підприємців ТОВ «Ринок Привокзальний».

Керівник програми: Сирота Тетяна

ЗМІ про проект:

Громадсько-політична газета «Березанські Відомості», № 28 (1944)  від 30 квітня 2015 р.

_____________________________________________________________________________________________________

Програма «Активний учень»

Мета: стимулювати активність учнів у нав­чальній діяльності.

Вже три роки поспіль на святі Останнього дзвоника відзначаємо кращих вчителів та учнів Березанської ЗОШ №2.

Нагородження проводиться за фінансової підтримки «Родинного фонду сім’ї Проценко».

Також вручили подяку учениці 11-го класу ЗОШ № 4 Сироті Анні за активну участь в роботі фонду.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Програма «Розвиток художньої гімнастики в місті»

Весняні грації 2015р.-1Мета: розвиток дитячої художньої гімнастики в місті.Тренування-15

Секція з художньої гімнастики, яка знаходиться під керівництвом Таран (Товстоп’ят) Софії Василівни завжди приємно радує нас своїми досягненнями.

Маленькі гімнасточки, вихованки Софії Василівни неодноразово брали участь у Всеукраїнських турнірах з художньої гімнастики. Варто зазначити, що турніри проводяться на високому рівні, адже змагаються досвідчені гімнастки, приміром, із спеціалізованих спортивних шкіл та відомої київської школи Дерюгіних. Маленькі березаночки отримують не тільки досвід участі у спортивних змаганнях, а й неодноразово завойовують золоті, срібні та бронзові медалі.

В березні 2015 року для  участі у турнірах з художньої гімнастики для юних майстринь надано благодійну допомогу за фінансової підтримки ТОВ «Аерок».

Весняні грації 2015р.-193

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Програма «Екологічна освіта молоді»

Мета: виховання екологічної культури у дітей.

В лютому 2015 року в ЗОШ №2 та ЗОШ №4 міста Березань проведено цікаві та пізнавальні екологічні уроки, які проходили у вигляді інтерактивного спілкування. Представники волонтерського руху розповіли про вплив діяльності людини на навколишнє середовище, засмічення земної кулі пластиком та поліетиленом, навчили школярів як зменшувати обєм і площу поліетиленових пляшок, що значно збільшить об’єми в сміттєвих баках. Школярі мали змогу переглянути пізнавальне відео про сміттєпереробне виробництво та самі спробували сортувати сміття.

DSC_0003

DSC_1194

DSC_1197

 

 

 

 

 

 

Програма проводиться спільно з Екологічним молодіжним рухом Ukrainian greeneration.

ЗМІ про проект:

Громадсько-політична газета «Березанські Відомості», № 16 від 27 лютого 2015 р.

2014 рік

Програма «Жіночий клуб «Мальва»

DSCN0761

Мета клубу: об’єднання активного жіноцтва Березані задля створення нових можливостей у професійному та особистому розвитку членів клубу.

Напрямки діяльності: міцна родина, здоровий спосіб життя, організація дозвілля, вивчення історії рідного краю, творчість та рукоділля.

На сьогодні він працює достатньо успішно, кількість його членів постійно збільшується. Всі жінки нашого клубу мають можливість розкритись, як особистість, самореалізуватись, удосконалитись, духовно збагатитись, розширити свій кругозір. На наших засіданнях організовуємо виставки творчих робіт, проводимо майстер, обговорюємо в приємній та затишній атмосфері важливі життєві питання, які турбують кожного із нас і в цілому місто, а також можливі шляхи їх вирішення. В рамках клубу організовуємо сімейні екскурсії по історичних та культурних місцях Київщини.

_____________________________________________________________________________________________________

Програма «Розвиток художньої гімнастики в місті»

Мета: розвиток дитячої художньої гімнастики в місті.

Під керівництвом вихованки школи Дерюгіних, Майстра спорту з художньої гімнастики, багаторазової чемпіонки та призерки першості Києва та України в особистих та групових вправах, учасниці багаторазових та міжнародних турнірів, в тому числі етапу Кубка Світу-Кубка Дерюгіних  Таран (Товстоп’ят) Софії Василівни, в Березані працює секція з художньої гімнастики.

Вихованки Софії Василівни неодноразово брали участь у Всеукраїнських турнірах з художньої гімнастики. До кожного з виступів, дівчатка ретельно готуються, відпрацьовують кожну деталь програми. Варто зазначити, що турніри проводились на високому рівні, адже тут змагалися досвідчені гімнастки, приміром, із спеціалізованих спортивних шкіл та відомої київської школи Дерюгіних. Маленькі березаночки отримали не тільки досвід участі у спортивних змаганнях, а й неодноразово завоювали золоті, срібні та бронзові медалі.

DSC_0535   Для юних майстринь:

  • надана благодійна допомога для участі у турнірах з художньої гімнастики за фінансової підтримки ТОВ «Аерок»;
  • придбано професійні м’ячі для занять художньою гімнастикою. Благодійник надав кошти та виявив бажання залишитися невідомим;
  • під час проведення новорічного свята подаровано цікаві книжки за фінансової підтримки «Родинного фонду сім’ї Сивак», «Родинного фонду Новікової».

Маємо надію, що маленькі березаночки через 2-4 роки стануть переможцями ще престижніших змагань як в Україні, так і за кордоном, стануть справжньою спортивною гордістю України.

_____________________________________________________________________________________________________

Програма «Дитячий майданчик поряд з будинком»

Мета: залучення місцевої громади до вирішення проблеми безпечного та цікавого відпочинку дітей на ігрових майданчиках міста.

Трьом ініціативним групам надані гранти на відновлення дитячих майданчиків міста.

IMG_3527 вул. Садова

Ініціативною групою проведено кілька еко-толок по прибиранню сміття,  повністю відновлено роботу дитячого та спортивного майданчиків, висаджено нові дерева, кущі, квіти. Керівники ініціативної групи Заверуха Руслан та Мотрич Олександр.

Придбання матеріалів стало можливим за фінансової підтримки у 2013 році Родинного фонду сім’ї Босак, свій внесок у 2013 та 2014 зробили й жителі вул. Садова.

DSCN4051ж/м Поліський ( Жовтневий)

Ініціативною групою під керівництвом Юрія Кучеренка, проведено еко-толоки по прибиранню сміття. Дитячий майданчик відремонтовано, пофарбовано,  встановлено нові елементи.

Дітям подаровано спортивний інвентар (м’ячі, волейбольні та футбольні сітки).

Благодійник надав кошти та виявив бажання залишитися невідомим.

ж/м Садовий

Ініціативною групою проведено еко-толоки по прибиранню сміття. Дитячий майданчик віновлено, пофарбовано, встановлено нові елементи. Благодійник надав кошти та виявив бажання залишитися невідомим.

IMG_3533

IMG_3581

IMG_3535

_____________________________________________________________________________________________________

Програма «Правова освіта молоді»

Мета: підвищення рівня правової культури учнівської молоді, формування поваги до права, загальнолюдських та національних правових цінностей.

У квітні, грудні 2014 р. проведено  зустрічі, спільно з фахівцями правознавчої галузі  з учнівською молоддю ДНЗ «Березанський професійний аграрний ліцей».

Із зацікавленням ліцеїсти слухали виступи:

  • начальника Березанського міського відділу міліції Гезея О. М., який прочитав лекцію на тему: «Кримінальна та адміністративна відповідальність» і надав консультації учням з різних правових питань;
  • начальника Баришівської міграційної служби Семененка О. М., який розповів про оформлення та виготовлення вітчизняних та закордонних паспортів, а також надав рекомендації учням, які прибули із зони АТО стосовно поновлення і оформлення паспортів;
  • начальника кримінальної міліції у справах дітей Мойсеєнка Ю. Г., який висвітлив питання стосовно кримінальної та адміністративної відповідальності за скоєння протиправних дій серед дітей та учнівської молоді.

Голова правління «Фонду громади м. Березань» Новікова А. В. розповіла про діяльність фонду та запросила всіх присутніх до співпраці.

Після завершення кожної із зустрічей, фахівці охоче консультували всіх бажаючих з приводу питань за даною тематикою.

ЗМІ про проект:

http://bpal.ucoz.ua/news/pravova_osvita_uchnivskoji_molodi/2014-12-25-147

IMG_0073 DSCN0797 DSCN0773

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Програма «Активний учень»

DSCN0839Мета: стимулювати активність учнів у нав­чальній діяльності.

У Березанській ЗОШ №2  під час святкування  Останнього дзвоника та Новорічних свят відзначили кращих учнів та вчителів. Нагородження відбулось за фінансової підтримки «Родинного благодійного фонду Проценко».

_____________________________________________________________________________________________________

DSCN0855Програма «Молодіжний банк ідей»

Мета: виховання активної позиції молоді,  її залучення до вирішення соціально значущих питань Березані та спонукання до самореалізації через втілення власних ідей і проектів.

У грудні місяці 2014 р. розпочато роботу з активом Великої міської ради учнівського самоврядування «Дзвін» м. Березань та учнівським активом ДНЗ «Березанський професійний аграрний ліцей».

Зустрічі стали майданчиком для обговорення досвіду громадської діяльності на місцевому рівні.

Програма реалізується спільно з ЦДЮТ «Надія» м. Березань, ДНЗ «Березанський професійний аграрний ліцей».

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Програма «Підтримка української армії»

Мета: підтримка військовослужбовців, що перебувають в зоні АТО; допомога пораненим військовим під час воєнних дій.

З травня 2014 р. фонд працює над програмою надання допомоги воїнам – березанцям, що знаходяться в зоні АТО та членам їх сімей. У м. Березань проведені п’ять акцій по збору коштів та матеріальної допомоги. Передано продукти харчування, промислові товари, ліки, надана матеріальна допомога  на лікування після поранень та на  організацію похоронів загиблих воїнів.

25 травня 2014 р. особовому складу 7 батальйону Національної гвардії вручено листи подяки за активну участь у заходах підтримання громадського порядку в місті Березань.

1 липня 2014 р. на прохання 7-го Батальйону Національної Гвардії України, які дислокувалися у м. Березань,  разом з підприємцями міста зібрано та передано матеріальну допомогу перед відправкою в зону воєнних дій.

27 вересня 2014 р., під час святкування Дня міста, представники Великої міської ради учнівського самоврядування «Дзвін» м. Березань зібрали кошти на допомогу воїнам, що знаходяться в зоні АТО. Діти взяли участь у  формуванні і безпосередній відправці адресної посилки в «гарячу точку».

Учні ЗОШ №4 намалювали листи воїнам, які передавались разом з посилками в місця воєнних дій.

Свій посильний вклад внесли колективи ТОВ «Ринок Привокзальний», Березанської виправної колонії №95 та інших підприємств міста.

Надзвичайна подяка підприємцям міста, всім березанцям, які надали через «Фонд громади м. Березань» свою допомогу на підтримку Національної Гвардії України.

Керівник програми: Сирота Тетяна

ЗМІ про проект:

Громадсько-політична газета «Березанські Відомості», № 41 (1584) від 4 червня 2014 р.

Газета Ратник № 17-18 (5219-5220) від 12 червня 2014 року

Громадсько-політична газета «Березанські Відомості», № 48-49  від 11липня 2014 р.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Вшанувавання загиблих Героїв Небесної сотні.

IMG_704521 лютого 2014 р. в центрі міста, березанці вшанували пам’ять загиблих за незалежність України Героїв. Звернулися із закликом до очільників міста припинити підтримувати діяльність Партії Регіонів та заборонити діяльність злочинної партії на території  Березані, висловили свій протест проти участі міської влади в підтримці анти майдану. Найбільше обурення жителі міста висловили проти злочинних дій голови  Березанської ради ветеранів Парахнюка  Вячеслава Павловича, який неодноразово не тільки сам брав участь в антимайданівських акціях, а також організовував поїздки автобусів з «недалекими» березанцями, в епіцентр подій анти майдану. На сесії міської ради, він особисто повідомив, що ним організовано 7 поїздок автобусів, в підтримку дій Януковича В.Ф. та його прихвоснів. А також було підтримано рішення депутатського корпусу міста щодо припинення фінансування очолюваною Парахнюком В.П. організації до його звільнення з займаної посади.

В загальноміській панахиді були присутні березанці, які активно відстоювали свободу українського народу в центрі Києва. Варто нагадати, що двоє березанців отримали серйозні поранення та травми під час буремних подій, були засуджені до 18 років тюремного ув’язнення і тільки після перемоги демократичних сил їх звільнили з тюрми і направили на термінове лікування та в подальшому зняли судимість.

На місці проведення заходу, ще декілька тижнів поспіль, небайдужі люди приносили живі квіти та запалювали свічки.

Герої не вмирають!

Слава Україні!

Організатори: Сирота Анна, Курилко Микола та інші волонтери фонду.

IMG_7039

IMG_7066

IMG_7096

 

_____________________________________________________________________________________________________

Молитва за Україну

24 серпня 2014 р. на центральній площі міста пройшов молебень за Україну. Цей захід – можливість згуртуватися громаді, по-
справжньому відчути себе українцями, патріотами рідного міста, держави… Адже всі ми, березанці – величезна сила і
підтримка для тих, хто зараз на Сході виборює справжню незалежність для України.

На колективний молебень жителі міста прийшли цілими сім’ями у вишиванках. Особливо зворушливо виглядали у національному вбранні маленькі дітки. Присутні щиро молилися за мир і спокій в Україні. Кожен всім серцем бажав, аби війна на Сході якнайшвидше завершилася нашою перемогою, і українські герої повернулися додому.

IMG_1985

Організаторами  заходу виступили три депутати Березанської міської ради – Сирота Т.Д., Курилко М.І., Новікова А.В.

ЗМІ про проект:

газета «Громадський захист Київщини», № 7/41 від  27 серпня 2014 р.