Спорткомплекс ДЮСШ

Мета проекту: відновити роботу приміщення ДЮСШ та залучити школярів і молодь до здорового спо­собу життя. Провести ремонтні роботи та покра­щити матеріально-технічне оснащення спортивного комплексу загальною площею 1000 кв. м., що розташований по вул. Войкова.

Ремонтні роботи для громади стали справжнім випробуванням на міцність. Сказати, що приміщення було в жахливому стані – це нічого не сказати.

На той час єдиний комунальний спортзал міста (площа спортивного залу 172 кв.м, 1-2 поверхів 640 кв.м, загальна спортивного комплексу 1 000 кв.м) знаходився в такому стані, що через рік-два ми його втратили б. Під час дощів протікав дах, у підвальному приміщенні збиралася вода до 10-15 см, електропроводка не витримувала жодної критики, підлога потребувала термінової заміни, через повний вихід з ладу у приміщенні відсутні туалети та душові кабіни, вікна майже прогнили…

Завдяки титанічним зусиллям ініціативної групи, громади, підтримки голови Київської облдержадміністрації, який у 2011 р. надав  90 тисяч гривень на проведення ремонтних робіт,  приватних підприємців, колективів підприємств: ТОВ «Белла-Центр» (керівник Б. Кобилєцкій), ТОВ «Аерок» (керівник Рудченко Д.Г.), ПрАТ «Березанський завод залізобетонних виробів» (керівник Патюта В.Т.), ТОВ «Валтін» (керівник Тищенко В.С. )ТОВ «МЦ  Баухемі» (керівник Гладін С.С.), ПП«Маріам-С» (керівник Саканян К.А), ТОВ «Елмер» (керівник Ломака І. М.)… які в свій вільний від роботи час на волонтерських засадах взяли участь в ремонтних роботах,  на початку 2012 р. до ремонту активно долучились представники міської влади. В рамках проекту встановлено нову котельню, замінено старі вікна на нові енергоощадні пакети, замінено електропроводку, встановлено душові кабіни … , здійснено капітальний ремонт приміщення спорткомплексу.

23 жовтня 2012 р. місто отримало оновлений спортивний комплекс,  де школярі та молодь проводять своє дозвілля, займаючись у спортивних секціях.

Дуже вдячні всім, хто повірив у нас, співпрацював, надавали допомогу! Це поєднало громаду навколо соціально-значимої справи, надало наснаги і розуміння в тому, що Фонд громади може об’єднати людей та гуртом вирішувати  проблеми міста.

Період здійснення 2011- 2012 р.р.

Адреса: м.Березань, вул. Войкова,42

 ЗМІ про проект:

газета «Березанські Відомості», № 71 (1584) від 14 вересня 2011 р.

газета «Березанські Відомості», № 80 (1593) від 14 жовтня 2011 р.

«Березань – Інформ»додаток до газети «Березанські Відомості», № 1 (102) від 12 січня 2012 р.

газета «Березанські Відомості», № 42(1657) від 25 травня 2012 р.

газета «Березанські Відомості», № 83(1698) від 26 жовтня 2012 р.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

2011 рік і до нині  працює жіночий клуб «Мальва»

DSCN0210Мета клубу: об’єднання активного жіноцтва Березані задля створення нових можливостей у професійному та особистому розвитку членів клубу

Для березанської громади не байдужа проблема жіноцтва нашого міста, адже жінка завжди була і залишається берегинею не тільки своєї сім`ї, а і свого роду. На сьогоднішній день, більшість жінок живуть, як у замкнутому «бермудському трикутнику»: дитина – робота – побутові проблеми. Для того, щоб вивести жінку з цього трикутника, в грудні 2011 р. ми створили жіночий клуб нашого міста. На сьогодні він працює достатньо успішно, кількість його членів постійно збільшується. Всі жінки нашого клубу мають можливість розкритись, як особистість, самореалізуватись, удосконалитись, духовно збагатитись, розширити свій кругозір. На наших засіданнях організовуємо виставки творчих робіт, проводимо майстер – класи (якщо тема цікава для дітей, то присутні і діти), обговорюємо в приємній та затишній атмосфері важливі життєві питання, які турбують кожного із нас і в цілому місто, а також можливі шляхи їх вирішення. В рамках клубу ми організовуємо сімейні екскурсії по історичних та культурних місцях Київщини. Ці екскурсії мають велике значення для сімейного виховання, адже діти мають можливість відвідати цікаві місця і разом з батьками провести дозвілля. Після таких поїздок та зустрічей, як правило, покращується психологічний мікроклімат сім`ї.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Круглий стіл «Гендерна політика та проблеми насильства в сім’ї»

Мета круглого столу:  проаналізувати випадки прояву насилля в родинах, причини їх виникнення, врятувати жінок від проявів агресії з боку чоловіків та знайти можливі шляхи створення умов гармонійного розвитку сім’ї.

IMG_305612 грудня 2012 року відбулось засідання круглого столу на тему: «Гендерна політика та проблеми насильства в сім’ї».

За статистикою Березанського міського відділу у справах сім’ї та молоді, впродовж 9 місяців 2012 року надійшло 20 звернень, щодо насильства в родинах. Переважна більшість заявників – жінки. Яким чином можна подолати це ганебне явище, які фактори стимулюють його виникнення та яка роль громадських організацій у вирішенні цього питання –тема для розмови, до якої було залучено провідних фахівців – психологів, освітян, керівників громадських організацій міста, представників влади, депутатів Березанської міської ради, працівників соціальної служби м. Березань, керівників відділів та управлінь Березанської міської ради,  тощо. Серед учасників зустрічі –  голова комісії культури та мистецтва громадської ради при Міністерстві культури України, голова комітету науки, освіти та культури Громадської ради КОДА Олена Стебельська, голова комітету з питань економічного співробітництва країн СНД Громадської ради при міністерстві закордонних справ України, член громадської організації «Я є підприємець» Ірина Лепеха, директор фонду розвитку громад «Лівобережна Київщина» Ігор Стародуб.

З аналізом випадків прояву насилля в родинах, причиною їх виникнення та можливими шляхами подолання проблеми виступила перед присутніми лікар – психолог Ірина Онищенко. Вона зауважила, що є багато способів боротися із проявами насильства у родинах, але не всі вони достатньо ефективні, адже найперше, що могло б врятувати жертву, це кардинальні зміни, що включають у себе й зміну місця проживання, а це часто просто неможливо. Таку думку цілком розділили і працівники  відділу сім’ї та молоді Березанської міської ради. Вони повідомили, що на сьогоднішній день на Київщині немає жодного державного притулку, куди можна було б тимчасово направити жертву насильства на проживання. Ознайомлюючи учасників круглого столу із результатами роботи по супроводу родин, члени яких страждають від проявів насилля, вони, зокрема, наголосили на необхідності внесення змін до діючого законодавства.

Голова комітету науки, освіти та культури Громадської ради КОДА Олена Стебельська акцентувала увагу присутніх на широких можливостях громадських організацій у вирішенні питань гендерної політики. Зокрема, презентувала роботу громадської організації «Захистимо жінку». Ця громадська організація має успішні напрацювання, саме в питаннях захисту жінок, а тому її досвід роботи заслуговує уваги.IMG_3055

Своїм баченням вирішення проблем гендерної політики поділилася голова комітету з питань економічного співробітництва країн СНД Громадської ради при міністерстві закордонних справ України, член громадської організації «Я є підприємець» Ірина Лепеха. Вона розповіла про особливості роботи з жінками-підприємцями, які часто потерпають від нервової напруги, без якої не обходиться бізнесова справа, нерозуміння з боку оточуючих.

Цікавим та повчальним видався учасникам круглого столу виступ керівника жіночого клубу м.Березань «Софія» Нелі Подрєзової. На її думку, аби врятувати жінок від проявів агресії з боку чоловіків, потрібно найперше виховати у них почуття самоповаги, вміння у всіх проявах життя помічати приємні моменти. – Нам потрібно віднайти в собі почуття оптимізму, прагнення до пізнання своїх творчих можливостей, – підкреслила жінка. Неля Подрєзова познайомила учасників круглого столу з простими психологічними тренінгами, що дозволяють людині навчитись відволікати свою увагу від неприємностей і зосереджуватись на своїй успішності та унікальності.

Для того, аби робота у справі гендерної політики виявилась успішною, неабияке значення має вміння правильно планувати та працювати над створенням нових проектів. Своїми знаннями з цього приводу поділилася член громадської ради при Міністерстві культури України, голова громадської організації «Екологія та соціальний захист» Людмила Новицька.

А завершилась робота круглого столу обміном думками з приводу почутого, жвавими розмовами однодумців, готовими співпрацювати з Фондом громади м. Березань у цьому напрямку та обміном координатами з адресами цікавого досвіду.

ЗМІ про проект:

Інформаційний журнал місцевого самоврядування Київської області «Київщина», №12/ грудень 2012 р. стр.23

Громадсько-політична газета «Березанські Відомості», № 71 (1584) від 14 вересня 2011 р.


 

Конкурс «Я і майбутнє!»

Період здійснення: жовтень, 2012 р.

Мета конкурсу: пошук та підтримка серйозних ініціатив неприбуткової громадської організації міста, робота якої спрямована на: створення умов для роз­витку здорового суспільства, в якому є місце моралі, духовності, культурі жителів міста, запобігання вживанню наркотиків серед молоді, допомога соціально-вразливим сім’ям, надання консультаційної допомоги, направленої на зміцнення шлюбу та родинних стосунків.

Переможець конкурсу (ним стала громадська організація «Берегиня») отримав ноутбук.

Конкурс проводився у рамках проекту «За здорове життя» за підтримки генерального директора Броварського алюмінієвого заводу Сергія Шапрана.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

DSC_0298Проект «Етика спілкування в освітніх закладах міста»

Мета проекту: Формування в цікавій для дітей формі культурної та духовної свідомості юнацтва, створення умов для розвитку здорового суспільства, в якому є місце моралі, духовності, культурі; запобіган­ня споживанню алкоголю та наркотиків серед молоді.

22 жовтня 2012 р. в рамках проекту «Етика спілкування» в освітніх закладах міста, відповідно до плану роботи «Фонду громади м. Березань», надано грошову допомогу дитячому театру-студії «Шедевр».

Завдяки цій допомозі гурт­ківці відчули себе справжніми акторами та почали готуватися до гастрольних виступів.

Захід проводився у рамках проекту «Етика спілкування» в освітніх закладах міста за фінансової підтримки Сергія Федоренка.