22 вересня в м. Боярка, у приміщені Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення, який працює з ветеранами АТО/ООС, було проведено фокус-групу з представниками бізнесу та організацій громадянського суспільства для проведення аналітичної та дослідницької роботи створення національного плану дій «Порядок денний громадянського суспільства України». Під час заходу учасники вели відверту розмову щодо викликів та перемог громадянського суспільства в Київській області.

БО «Фонд громади Березані» вже проведено 12 фокус-груп та інших заходів у Березанській, Баришівській, Переяслівській, Боярській ТГ та м. Київ у партнерстві з ІСАР «Єднання», Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ), завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Досліджено «Ініціативи секторальної підтримки громадянського суспільства», загальною метою яких є покращення умов діяльності громадянського суспільства та зміцнення інституційної спроможності організації громадського суспільства для підвищення самозарадності громадського сектору в Київській області.

В межах діяльності «Ініціативи секторальної підтримки громадянського суспільства» Фонд громади Березані залучає широке коло зацікавлених сторін, експертів у розвитку громадянського суспільства для проведення аналітичної та дослідницької роботи. Під час проведення фокус-груп обговорюються питання формування регіонального виміру досягнень та проблем громадянського суспільства, визначення регіональних трендів та запитів на розвиток, виокремлення головних досягнень та проблем, з якими стикається громадянське суспільство протягом історії свого розвитку. Також окреслюються основні виклики, які стоять перед громадським сектором, та шляхи його подальшого розвитку, враховуючи особливості регіонів.

Дякуємо керівництву Боярської ТГ, зокрема, заступнику міського голови Мар’яні Зав’яловій, Києво-Святошинському ЦСПР за теплу зустріч та надання приміщення.