В українському суспільстві протягом останніх років спостерігається стабілізація рівня етнонаціональної толерантності. Однак тенденції, що зумовлюють наявність у суспільстві різних проявів ксенофобії, расизму та нетерпимості, залишились не вирішеними. Ми вважаємо за важливе побудова ефективної комунікації та міжкультурного діалогу в громадах Березанської та Баришівської ТГ, шляхом виховання толерантності у молодого покоління, подолання ксенофобії та расизму.
9 та 10 вересня у трьох навчальних закладах Березанської ТГ (Садівської ЗОШ, Яблуневої ЗОШ та ДНЗ Березанський професійний аграрний ліцей)
та двох навчальних закладах Баришівської ТГ (Баришівська НВК та Коржівська ЗОШ)) пройшли уроки толерантності у рамках проєкту «Міжкультурний діалог і толерантність шлях до порозуміння у громаді», який реалізується ГО «Африканська Рада в Україні» та БО «Фонд громади Березані», за фінансової підтримки Британської Ради в Україні і організаційної підтримки Березанської міської ради, Баришівської селищної ради та Київської обласної державної адміністрації.
Віце-консул Гвінеї та президент ГО «Африканська Рада в Україні» Ісса Садіо Діало спільно з Аллою Новіковою, головою правління БО «Фонд громади Березані» провели уроки толерантності, показали молодому поколінню, що у спілкуванні та побудові соціальної комунікації зовсім не важливі національні чи візуальні якості людини, оскільки ми маємо поважати кожного. Теодоріна Каміс – Ваврик провела цікаву та пізнавальну вікторину щодо Африки, а саме її традицій, клімату та культури, надихнула молодь на нові звершення, розповіддю про людей котрі завжди йшли до своєї мети та досягли успіху. Кожен захід закінчувався феєричним показом мод та майстер класом з африканського танцю.
Під час проведення заходів була цікава зустріч у Садівській ЗОШ З Ук Дара Чаном, українським художником камбоджійського походження; громадським діячем, педагогом; президентом Київської обласної федерації таеквон-до ITF, інструктором Міжнародного класу і володарем чорного поясу VІ Дана. Бронзовим призером Чемпіонату світу з таеквон-до серед ветеранів. Також відбулися робочі зустрічі представників ГО «Африканська Рада в Україні» та БО «Фонд громади Березані» з Русланом Хрульом, заступником Березанського міського голови, Олександром Вареніченком – Баришівським селищним головою, Надією Слухай – секретарем Баришівської селищної ради, Дмитром Насташевським, старостою села Садове, щодо подальшої співпраці.
Хочемо подякувати всім і кожному за участь, до нових зустрічей!