Нещодавно представники Молодіжних банків ініціатив Київщини завітали до БФ «Фонд громад «Рідня»,

м. Стрий, Львівська область, де яскраво діє програма Молодіжний банк ініціатив (МБІ) з метою обміну досвідом та обговорення можливих спільних майбутніх проєктів.

Молодь мала змогу обговорити питання розвитку культури благодійності серед дітей та молоді та залучати їх до громадської активності на рівні місцевих громад і регіонів з використанням моделі Молодіжного банку ініціатив (МБІ). Також приділили увагу питанням популяризації на рівні громад, регіонів і України:

– кращих практик реалізації фандрейзингових заходів за участю молоді та сприяння мережуванню молодіжних ініціатив;

– залучення до благодійництва та волонтерства дітей та молоді;

– активізації молоді та залучення їх до вирішення проблем в громадах через грантові конкурси МБІ;

– власних практик реалізації соціально значимих ініціатив.

Також учасники молодіжного обміну мали змогу взяти участь в навчанні від експертів Ради Європи «Про впровадження положень Статуту громади м. Стрий», де представили досвід розвитку та роботи

Молодіжних банків ініціатив України, власні реалізовані проєкти. Захід був організований у партнерстві Стрийської міської ради, з експертами Ради Європи та Фондом громад «Рідня».

Стрийська молодь провела екскурсію для МБІ БО «Фонд громади Березані»   історичними пам’ятками міста та продемонстрували місця реалізованих молодіжних проєктів.

БО «Фонд громади Березані» щиро дякує нашим стрийським колегам за чудову організацію заходів, відкритість у спілкуванні та ваш безцінний досвід!

Проєкт з обміну досвідом МБІ України відбувається за підтримки ІСАР Єднання у межах «Ініціативи секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.