Успішна робота фонду – це робота, робота й ще раз робота, насамперед робота над отриманням нових знань та досвіду. Організація такої роботи безперечно потребує кваліфікованих спеціалістів, які володіють відповідними уміннями та технологіями роботи у  громаді, визначенні проблемних зон, організації учасників громади для задоволення потреб і вирішення проблем з використанням людського потенціалу місцевої спільноти. Ідеальні організації створюють професіонали. І тут виникає питання: «Так де ж взяти саме потрібних нам людей?». Постає питання про громадську освіту.

Члени та волонтери БО «Фонду громади Березані» постійно збагачують багаж знань для подальшого використання у роботі Фонду. Не виключенням став і січень 2019 року.

23 січня голова правління Алла Новікова та волонтер Людмила Камакіна взяли участь у тренінгу «Цілі сталого розвитку для благодійних організацій та їх застосування у проектній діяльності», що був організований Українським Форумом благодійників у рамках освітньої програми «НАВЧИСЬ!».

23-25 січня волонтер фонду Альона Ковтун мала змогу отримати знання, взявши участь у базовому тренінгу Школи Фондів Громад, метою якого було надання представникам місцевих організацій практичної знань про діяльність фондів громад на основі аналізу успішних практик діючих фондів громад (ознаки, принципи, діяльність, стандарти, фандрейзинг, конкурс проектів, зовнішнє комунікація, культурне картування…). Досвід роботи Фонду громади Березані був представлений засновником Фонду, Аллою Новіковою, як одного з найуспішніших Фондів громади України. Участь у заході взяли 36 представників уже існуючих фондів або дієвих ініціативних груп з різних точок України, які готові у місцях, де проживають, вдосконалити свою роботу, або створити Фонди громад. Захід відбувся на Стрийщині (Львівська обл.) у Цісарському Урочищі, організатор – команда Благодійного фонду “Фонду громад “Рідня” за грантової підтримки ІСАР «Єднання».

30 січня голова правління Алла Новікова та головний спеціаліст сектору взаємодії з громадськістю Березанської міської ради Яна Павленко взяли участь у семінарі на тему «Комунікації у громадах: Мистецтво інформаційного проникнення задля побудови довгострокових взаємовигідних відносин в ОТГ». Мета семінару – ознайомлення на базовому рівні з реальним станом та проблемами, швидкими та ефективними способами їх вирішення, а також практичними інструментами, які дозволять досліджувати громадську думку та будувати довгострокові взаємовигідні відносини як всередині ОТГ, так і зовні. Захід організований Київським відокремленим підрозділом Центру розвитку місцевого самоврядування за підтримки Програми U-LEAD.

Дякуємо всім організаторам за надану можливість отримати нові знання, які ми обов’язково використаємо для вдосконалення роботи Фонду.