6810 – 11 квітня в “Українському селі”, що поблизу Києва, зібралися представники та координатори Молодіжних банків Ініціатив, що опанувати навички тренера та фасилітатора.

Міжнародну модель громадських ініціатив для молоді “Молодіжний Банк Ініціатив” (YouthBank International) поширена в Європі. В Україні офіційним представником мережі YouthBank International є ІСАР Єднання, який реалізовує проекти, спрямовані на розвиток і популяризацію молодіжного громадського руху. Слід зазначити, що БО «Фонд громади Березані» входить у п’ятірку кращих в Україні Фондів громад за реалізацією програми «Молодіжний банк ініціатив». Для того щоб залишатись у п’ятірці – потрібні знання. Саме тому члени правління, координатори даної програми Фонду громади Березані завжди залюбки, систематично беруть участь у навчанні.67


69Координатори Молодіжних банків ініціатив мають виконувати ролі фасилітаторів та едукаторів (вчителів, тренерів) для учасників МБІ. Тому цей навчальний модуль був присвячений опануванню цих навичок: засвоєнню принципів фасилітації та неформального навчання; створенню безпечного та безоціночного середовища; формуванню та підтримці мотивації до участі.

Найбільшим інтересом учасників користалися тематики інструментів фасилітації, які стануть у нагоді для проведення зустрічей комітетів Молодіжних банків ініціатив та інтерактивні методи навчання.