Зима, новорічні свята, найвеселіші канікули… що може ще бути цікавого у зимовий період? Звісно ж нові знайомства. Вже традиційно активні учасники програми Молодіжного банку ініціатив Благодійної організації «Фонду громади Березані» продовжують знайомитись з відомими та успішними людьми, які змінили та змінюють нашу державу.

Цього разу 10 січня березанська молодь мала можливість зустрітись з Миколою Маломужем – генералом армії України, Головою Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.), радником Президента України (2010 – 2014 рр.). Микола Григорович – людина яка переймається не тільки сьогоденними державними справами, а й приділяє багато уваги розбудові майбутнього України. Метою зустрічі стала щира зацікавленість молоді у розвитку країни своїми силами, самоосвіта у напрямку державоуправління, дипломатії і військової справи. Під час зустрічі було порушено багато серйозних питань, серед яких міжнародні зв’язки, ресурси України, повернення Донбасу і Криму, діяльність і центральні функції Служб зовнішньої і внутрішньої розвідки, політичні конфлікти та шляхи їх мирного вирішення, побудова нової моделі економіки, подолання корупції, виховання гідного покоління українців. Серед іншого, відповідаючи на запитання молоді, Микола Маломуж розповів про своє дитинство і юність, повідав яскраві випадки часів військової служби, відкрив багато секретів з особистого життя. Молодь дізналась багато цікавого у різних сферах щодо формування нового майбутнього для своєї держави. Наприкінці кожен отримав приємні подарунки з автографом Миколи Маломужа та мав можливість зробити особисте фото. А книжки, подаровані та підписані Миколою Григоровичем, прикрашатимуть бібліотеку Організації.

 Цей прекрасний день продовжився зустріччю з українським громадським діячем, науковцем Людмилою Андріївною Порохняк – Гановською. Як Голова Національної Ради жінок України вона неодноразово виступала на міжнародних форумах, узгоджувала з керівниками жіночих організацій на надсилала до Європейських та Всесвітніх жіночих організацій листи стосовно агресії Росії. Як результат оприлюднення Людмилою Порохняк-Гановською на Асамблеї Європейського центру Міжнародної Ради жінок на Мальті 3 травня 2014 року звернення Національної Ради жінок України була прийнята резолюція: «Залучення жінок до процесу мирного вирішення конфлікту в Україні». В ній зазначено, що Європейський центр Міжнародної Ради жінок стурбований нинішньою ситуацією в Україні. Всі етапи кризи зачіпають невинних людей, в основному жінок і дітей.

Людмила Андріївна, яка поділилась своїм життєвим досвідом та відповіла на складні питання сьогодення, приємно вразила молодь, підштовхнула до нових успіхів у громадській діяльності. Учасники програми Молодіжного банку ініціатив БО «Фонду громади Березані» отримали автографи, книги…які поповнять бібліотеку організації.

Завершився цей прекрасний день пізнім вечором на Софіївській площі біля головної ялинки України.

Маємо надію, що ці зустрічі стануть ще одною сходинкою до формування свідомого світогляду молоді в розбудові демократичної держави України.