1 червня член правління нашого Фонду Тетяна Ковальчук взяла участь у виїзному засіданні колегії Міністерства молоді та спорту. Методологія формування єдиного молодіжного простору є важливою для  реалізації ефективноїмолодіжної політики в умовах децентралізації. Розробка та впровадження такої методології є одним ізстратегічних завдань Міністерства молоді та спорту.

Як зазначив у своєму виступі заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема під час засідання колегії: «Мінмолодьспорт співпрацює з агенством США з міжнародного розвитку (USAID), за підтримки якого реалізовується проект «Децентралізація – шлях до кращих результатів та ефективності» (DOBRE). У рамках цього проекту проводяться молодіжні форуми та з метою залучення молоді до процесу  ухвалення рішень на місцях здійснюється сприяння щодо утворення молодіжних консультативно-дорадчих органів.

Ще одним способом участі молодих людей є Молодіжні банки ініціатив – банки ідей та соціально значущих проектів, спрямованих на покращення якості життя місцевої громади. Беручи участь у роботі молодіжних банків ініціатив, молодь отримує досвід управління проектами, ухвалення фінансових рішень, роботи в команді, зміни місцевого середовища, практичного втілення ідей».

В Україні вже є позитивні приклади, які можуть стати зразком для наслідування. Представники найуспішніших практик розповіли про роботу своїх осередків для молоді, одним із яких є Молодіжний банк ініціатив «NEW WAY» м. Березані. Координатор Тетяна Ковальчук представила учасникам та поважним гостям колегії «Досвід реалізації програми у м. Березань Київської області: співпраця громади, влади, бізнесу».

За рішенням виїзної колегії прийнято рішення Міністерства молоді та спорту щодо залучення молоді до процесу ухвалення рішень в умовах децентралізації та підтримки молодіжних банків ініціатив.